Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Στο Hall of Fame ο Γκάλης



Στο Hall of Fame ο Γκάλης - Η συγκλονιστική ομιλία του! (vid)


Στο Hall of Fame ο Γκάλης - Η συγκλονιστική ομιλία του! (vid)


Ο Νίκος Γκάλης πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας - Ο σπουδαιότερος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών μπήκε στο Naismith Basketball Hall of Fame - Έγινε ο πρώτος Έλληνας που το κατάφερε
Το όνομα του ζωντανού θρύλου του ελληνικού αθλητισμού πέρασε στην μπασκετική «αιωνιότητα» και φιγουράρει πλέον μεταξύ των κορυφαίων στο Μουσείο του μπάσκετ που βρίσκεται στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης.
Ο Γκάλης μίλησε για την απόφασή του να παίξει στην Ελλάδα, αλλά αποκάλυψε και μία συγκινητική ιστορία.
«Ένα παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα», είπε ο Γκάλης και ευχαρίστησε τους παλιούς συμπαίκτες του στο Σίτον Χολ.
«Παίζοντας στο Σίτον Χολ, δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα έπαιζα στην Ελλάδα, την πατρίδα των γονιών μου. Γιατί, το όνειρό μου -όπως κάθε μπασκετμπολίστα- ήταν να παίξω στο ΝΒΑ. Η αλήθεια είναι ότι επιλέχθηκα από τους Σέλτικς μαζί με τον σπουδαίο Λάρι Μπερντ. Αλλά είχα προτάσεις από την Ελλάδα, που δεν είχα επισκεφθεί μέχρι τότε. Μέχρι τότε δεν ήξερα ότι υπήρχε μπάσκετ στην Ελλάδα. Προερχόμουν από φτωχή οικογένεια, οι προσφορές ήταν γενναιόδωρες. Πήρα την απόφασή μου που δεν θα μετανιώσω ποτέ. Μόλις έφτασα στην Ελλάδα, αγάπησα τη χώρα και τους συμπατριώτες μου», είπε ο Νίκος Γκάλης και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1987.
«Όλο το έθνος βγήκε στους δρόμους, το μπάσκετ έγινε εθνικό άθλημα και από τότε η Ελλάδα θεωρείται από τις κορυφαίες χώρες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Από τότε, σε κάθε αυλή σπιτιού και σχολείου τοποθετήθηκε μια μπασκέτα», πρόσθεσε.
«(...) Το θέμα δεν είναι η κατάκτηση τίτλων, αλλά είναι κάτι πιο σημαντικό και θα σας πω ένα παράδειγμα. Μια μέρα περπατούσα στη Θεσσαλονίκη και μία κυρία που δεν ήξερα με πλησίασε. Νόμιζα ότι ήθελε μια αναμνηστική φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο, ως συνήθως. Με αγκάλιασε και μου είπε: ''Νίκο, θέλω να σ’ ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Μου έδωσες το μεγαλύτερο δώρο. Έσωσες τον γιο μου''. Μου εξήγησε ότι ο γιος της ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, αλλά το ξεπέρασε όταν βρήκε το νόημα της ζωής στο μπάσκετ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία ένας αθλητής», είπε ο Γκάλης.
Κατέληξε ευχαριστώντας τους προπονητές και τους συμπαίκτες του στο Σίτον Χολ, στην εθνική, τον Άρη και έκλεισε λέγοντας: «Η σύζυγός μου Ελένη, η κόρη μου Στέλλα κι εγώ είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτή την ιδιαίτερη στιγμή».
......................................
ΠΗΓΗ!!  http://www.newsbomb.gr/sports/mpasket/story/819623/sto-hall-of-fame-o-gkalis-h-sygklonistiki-omilia-toy-vid#ixzz4sClswQCW


,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,



Nick Galis' Hall of Fame Enshrinement Speech/Ομιλια του Νικου Γκαλη!!



Και επίσημα μέλος του ''Hall of Fame'' ο Νίκος Γκάλης.

πληροφορίες απ' το βίντεο... 

Ο Νίκος Γκάλης πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας! Ο σπουδαιότερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών εισήχθη στο Naismith Basketball Hall of Fame, έγινε ο πρώτος Έλληνας που το καταφέρνει και έτυχε μοναδικής αποθέωσης έπειτα από τον συγκλονιστικό λόγο του. Ο Νίκος Γκάλης πάτησε στο κόκκινο χαλί μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του Στέλλα φορώντας λευκό σακάκι και μαύρο παντελόνι. Εκεί τον περίμεναν και Έλληνες ομογενείς οι οποίοι μόλις τον είδαν φώναζαν ρυθμικά το όνομά του. Ο ίδιος χαμογέλασε και ανταποκρίθηκε με τον χαιρετισμό της νίκης, ενώ τους ευχαρίστησε για την συμπαράσταση. Εκεί ήταν παλιοί συμπαίκτες του από το κολέγιο του Σίτον Χολ. Η μεγάλη στιγμή για τον Νίκο Γκάλη, το ελληνικό μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό ήρθε λίγα λεπτά μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα. Εκτός του προλόγου από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης, προβλήθηκε βίντεο στο οποίο αντίπαλοι του Νίκου Γκάλη τον αποθέωσαν. «Είναι ένα θρύλος» είπε μεταξύ άλλων ο Τόνι Κούκοτς. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Νίκος Γκάλης ήταν στο βήμα. Δίπλα του καθόταν ο θρυλικός Μπομπ ΜακΑντου. Ο άνθρωπος που «στέρησε» από τον Νικ το Πρωτάθλημα Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο ήταν εκεί. Ακολούθησε ο συγκλονιστικός λόγος του Νίκου Γκάλη ο οποίος άγγιξε ψυχές, ιδιαίτερα όταν ένας πατέρας τον πλησίασε και τον ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του γιατί συνέβαλε στην αποτοξίνωση του γιου του ο οποίος ήταν χρήστης ναρκωτικών.
.................................

«Σας ευχαριστώ όλους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την επιτροπή του Hall of Fame για την επιλογή μου. Νιώθω τεράστια τιμή για αυτή την ξεχωριστή στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος που εκπροσωπώ την Ελλάδα ως διεθνής παίκτης, μολονότι γεννήθηκα στις ΗΠΑ. Έφυγα για την Ελλάδα και μένω εκεί τα τελευταία 38 χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος για την μικρή Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ». 
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


"Είναι τιμή και όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστώ τον Bob McAdoo που με παρουσίασε. Μας συνδέουν πολλά από το παρελθόν. Ευχαριστώ που με ακολούθησε, είναι σαν αδελφός για εμένα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα παίξω στην Ελλάδα. Το όνειρό μου ήταν πάντα να παίξω στο ΝΒΑ. Είχα όμως προτάσεις από την Ελλάδα, την οποία δεν είχα ποτέ επισκεφθεί, δεν ήξερα ότι υπήρχε μπάσκετ εκεί. Πήγα και είναι μια απόφαση που δεν θα μετανιώσω ποτέ. Όταν πήραμε το 1987 το χρυσό μετάλλιο, ο λαός βγήκε στο δρόμο και πλέον το ελληνικό μπάσκετ είναι το εθνικό σπορ. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς μια μπασκέτα τώρα πια. Αισθάνομαι ευγνώμων γι' αυτό. Περπατώ στους δρόμους της γειτονιάς μου στη Θεσσαλονίκη, μου ζητούν αυτόγραφα με αγκαλιάζουν, μου λένε Νίκο, Νίκο... Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Μια κυρία με ευχαρίστησε γιατί έσωσα το γιο της που ήταν εθισμένος, το μπάσκετ έσωσε έναν άνθρωπο. Ευχαριστώ τη σύζυγο και την κόρη μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ".

.....................................................

Πρώτα από όλα θέλω να πω πως είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ, ένα παιδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστώ τον Μπομπ Μακαντου που με συνοδεύει και μας συνδέουν σημαντικά ματς στην καριέρα μας. Ευχαριστώ παλιούς συμπαίκτες που ήρθαν εδώ σήμερα, είναι σαν αδέλφια για εμένα. 

Το όνειρο μου ήταν να παίξω στο ΝΒΑ, επιλέχθηκα στους Σέλτικς, όπως ο Λάρι Μπερντ. Είχα προτάσεις από την Ελλάδα, δεν είχα πάει ποτέ στην Ελλάδα, δεν ήξερα καν αν υπήρχε μπάσκετ στην Ελλάδα. Είναι μία απόφαση που δεν θα μετανιώσω ποτέ. Οταν πήραμε το χρυσό το 1987 ένα ολόκληρος λαός βγήκε στους δρόμους και πλέον θεωρείται η Ελλάδα μια μεγάλη ευρωπαίκή δύναμη. Ολα τα σπίτια πλέον έχουν μία μπασκέτα ή μία μπάλα του μπάσκετ.

Οταν μία μέρα περπατούσα στο σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη ήρθε ένας γονιός και με αγκάλιασε, μου είπε ότι έσωσα τον γιο μου, καθώς βρήκε το νόημα της ζωής του που είναι το μπάσκετ και ξέφυγε από τα ναρκωτικά. Αυτό είναι το σημαντικότερο”, είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε την οικογένεια του, τη γυναίκα του, την κόρη του Στέλλα, αλλά και τους προπονητές και συμπαίκτες. 

................................................................................


Συγκροτημένη, υπέροχη ομιλία... όπως ακριβώς... κι ο ίδιος... 

ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!!!!

Πρώτος των πρώτων... 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Lamprini T. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ετικέτες

1940 (1) 1978 (1) 1992 (1) 2016 (2) 2021 (1) 2022 (1) 25η Μαρτίου 1821 (5) 28η Οκτωβρίου 1940 (1) 3.000 προβολές (1) 49 χρόνια (1) αγάπη (3) Άγιος Γεώργιος (1) Άγιος Νεκτάριος (1) Άγιος Νικόλαος (1) Άγιος Νικόλαος της Ιαπωνίας (1) Άγιος Παΐσιος (3) Άγιος Πορφύριος (1) Άγιος Σπυρίδων (1) αγκαλιά (2) αγώνας (2) αδέλφια (1) αεροπλάνο (8) Αθήνα (2) αθλητισμός (27) αισιοδοξία (1) Αίσωπος (1) Άλαν Ρίκμαν (1) Αλάσκα (1) αλήθεια (1) άλμα (1) άλογο (8) Αμερική (3) αμηχανία (1) αναμνήσεις (1) αναπηρία (1) ανάπηρος (1) άνδρας (1) Ανδρέας Βαζαίος (1) άνθρωποι (1) άνθρωπος (11) Άννα Κορακάκη (1) άντρας (3) απαγγελία (1) απίθανο (38) αργός (1) άρια (1) αρχαία Ελλάδα (5) αρχηγός (1) αρχιτεκτονική (1) αστείο (19) Αυστραλία (3) αυτοκίνητο (2) αφιερωμένο (1) Αφιερωμένο... (3) Αφρική (2) Αχιλλέας Μπέος (1) βάπτιση (1) Βασιλιάς (4) βασίλισσα (1) Βέρντι (2) βιβλιοπαρουσίαση (1) βίντεο (2) βιογραφία (1) βιολί (1) βοήθεια (3) Βόλος (3) Βόρρειο Σέλας (1) Βούλα Πατουλίδου (3) βροχή (4) βυζαντινή μουσική (2) Γαλλία (2) Γαλλικά (1) γάμος (4) γάτα (1) γάτος (32) γενέθλια (1) γέννηση (1) γη (3) γιαγιά (3) Γιάννης Αντετοκούνμπο (1) Γιάννης Ρίτσος (1) γιορτή (4) γιορτή της μητέρας (1) γιορτή του πατέρα (1) Γιώργος Κανάρης (3) γκράφφιτι (1) γλυκό (5) γλυπτική (1) γράμμα (1) Γρηγόρης Μπιθικώτσης (1) γυαλί (1) γυιος (2) γυναίκα (7) δελφίνι (6) ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ (1) δέντρο (1) Δήμαρχος (1) διαγωνισμός (2) διαζύγιο (1) διακοπές (1) διάσωση (2) διαφήμιση (2) δίδυμα (1) Δίον (1) δράμα (1) δρόμος (2) δυσκολία (1) Δωδεκάνησα (1) δώρο (1) Εγκώμια (1) εισβολή (1) εκκλησία (9) εκπληκτικό (5) ελάφι (2) Ελβετία (1) Ελένη Καραΐνδρου (1) ελευθερία (1) Ελευθερία Αρβανιτάκη (1) Ελλάδα (11) Ελλάδα έχεις ταλέντο (2) Έλληνας (1) έντομο (2) εξερεύνηση (1) έξυπνος (1) εξωτερικό (4) επέτειος (1) επικοινωνία (1) εργοστάσιο (1) έρημος (1) εύζωνας (1) Ευρώπη (2) Ζαγορά (2) Ζάκυνθος (1) ζαχαροπλαστείο (1) ζευγάρι (2) ζούγκλα (1) ζωγραφική (20) ζωή (3) ζώο (71) η αράχνη (1) Η Κυρά της Θάλασσας (1) Η Μαριλού (1) η Μελωδία της Ευτυχίας (1) ηθοποιός (4) ηλικιωμένος (2) ηλιοθεραπεία (1) ήρωας (9) Ηρώδειο (1) Ηφαίστειο (2) θάλασσα (33) θάνατος (1) θάρρος (1) θεατές (1) θέατρο (1) θέληση (1) Θεός (1) Θοδωρής Καλλιφατίδης (1) θρησκεία (4) Ιαπωνία (2) ιδέα (11) ιθαγενείς (1) ίντερνετ (1) Ιρλανδία (1) Ισπανία (1) ιστορία (9) καθηγητής (1) καιρός (2) καλά Χριστούγεννα (4) κάλαντα Χριστουγέννων (1) καλή χρονιά (1) καλημέρα (2) καληνύχτα (2) καλλιτέχνης (3) καλό Πάσχα!! (4) καλόν μήνα (2) Καπέλλα Σιξτίνα (1) καρδιά (1) καρναβάλι (1) καρχαρίας (1) καταρράκτης (1) κατασκευή (4) καταστροφή (1) Κατερίνα Αθανασοπούλου (1) Κεντέρης (1) Κέρκυρα (2) κιθάρα (3) Κική Μορφονιού (1) κίνδυνος (3) κίνηση (1) κινητό (4) κινούμενα σχέδια (2) κλάμα (2) κλασσική μουσική (4) κοιμητήριο (1) κορίτσι (2) κόσμος (3) κόττα (1) κουζίνα (1) κουκουβάγια (1) Κρήτη (1) Κυβέλη (1) κυβερνήτης (1) κύμα (1) Κύπρος (1) Κως (2) Κώστας Γεωργουσόπουλος (1) Λαίδη Νταϊάνα. (1) Λαμπρινή Τζούρκα (1) Λάμπρος Κωνσταντάρας (1) Λευτέρης Πετρούνιας (1) Λήδα Χαλκιαδάκη (1) λίγες γραμμές... έτσι (1) λιμάνι (1) λίμνη (2) λιοντάρι (1) λόγος (1) λουλούδι (3) λύπη (1) λύση (2) μαγειρική (1) μαγικό (1) Μαγικός Αυλός (1) μαθητής (1) Μακεδονία ξακουστή (1) μανιτάρια (1) μαριονέττες (4) μάχη (2) Μεγάλη Παρασκευή (1) Μέρα μαγιού (1) μετάλλιο (2) μεταφορά (1) μήλο (1) μητέρα (21) Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος (1) Μίκης Θεοδωράκης (1) μικρό (5) μόδα (1) μολύβι (1) μοναξιά (1) Μότσαρτ (4) μουσική (57) μουσικό όργανο (4) Μπαλέτα Μοϊσέγιεφ (1) μπαλλέτο (3) μπαλλόνι (1) μπάνιο (1) Μπάσκετ (1) Μπετόβεν (1) Μπητλς (1) μπιλλιάρδο (1) Μπρους Λη (1) μύθος (1) μωρό (21) νανούρισμα (6) Ναύπακτος (1) Ναύπλιο (1) νέος (2) νερό (4) νησί (11) Νίκος Γκάλης (1) Νορβηγία (2) Ντεσπασίτο (1) ντοκυμανταίρ (1) ξύλο (1) Ο λύκος και η αλεπού (1) Ο μαγικός αυλός (1) οι γερανοί (1) οι μύθοι του Λα Φονταίν (1) οικογένεια (4) οικοδομή (1) οικολογία (1) Ολυμπιακοί Αγώνες (8) ομάδα (1) όπερα (7) όταν θα γεννηθεί ο γυιος σου (1) ουρανός (1) πάγος (1) παγωτό (1) παιγνίδι (17) παιδί (50) παιδιά (1) πάντα (1) παπαγάλος (1) παράδοση (1) παραμύθι (3) παρέλαση (4) Παρίσι (5) πατέρας (10) πατινάζ (1) Πεκίνο 2022 (1) Πέραμα (2) περιβάλλον (1) πεταλούδα (3) Πέτρος Γαϊτάνος (1) Πήλιον (3) πιάνο (4) πιγκουΐνος (4) πιλότος (1) πισίνα (2) πλανήτης (1) πλέξιμο (1) πλοίο (2) ποδήλατο (1) ποδόσφαιρο (6) ποίηση (2) ποιητής (1) πόλεμος (2) πόλη (3) πολιτισμός (2) πολυτέλεια (1) ποντίκια (1) ποταμός (1) πρόβα (1) προστασία (1) πρωταθλητής (7) πτηνό (54) πτήση (2) Ρίτσα Μασούρα (1) Ρουμανία (1) ρούχα (1) Ρώμη (1) Ρωσσία (3) Σαίξπηρ (1) Σαμοθράκη (1) Σαντορίνη (3) Σέλας (3) σκύλος (32) Σκωτία (1) Σουηδία (1) σοφά λόγια (1) σπαθί (1) Σπανουδάκης (1) σπίτι (2) Σπύρος Βλασσόπουλος (1) Στα τρίκορφα (1) Στίβος (2) στρατός (8) συγγραφέας (1) συγκίνηση (1) συζήτηση (1) σύμπαν (1) συναυλία (1) συνεργασία (1) συνθέτης (1) συνταγή (2) σφήγκα (1) σχέσεις (2) σχολείο (7) ταινία (9) ταλέντο (6) ταξείδι (2) ταχύτητα (2) τέλεια (1) τέννις (1) τέχνη (19) τεχνολογία (1) Τζένη Καρέζη (1) τηλεώραση (2) τοξοβολία (2) τοπίο (1) τουρισμός (3) τραγούδι (25) τραίνο (12) Τσάπλιν (1) τσολιάς (1) ύπνος (6) υπολογιστής (1) υπομονή (1) φαγητό (17) φάλαινα (5) φαντασία (1) φεγγάρι (1) φίλος (4) φρούτο (1) φύση (12) φώκια (4) φωληά (1) φωνή (1) φως (1) φωτηά (1) φωτογραφία (1) χαμαιλέων (1) χαρά (4) Χαρούλα Αλεξίου (1) χάρτης (1) Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες (2) χελώνα (2) χιονάνθρωπος (1) χιόνι (4) χορός (40) χορωδία (1) χρήματα (3) Χρήστος Αερικός (1) Χριστός (1) Χριστός Ανέστη (1) Χριστούγεννα (6) χρόνια πολλά (8) χρόνος (2) χρώμα (5) χταπόδι (1) χωριό (1) ψάρι (10) A Man for All Seasons (1) Alain Delon (1) Alphabet (1) amazing video (1) Anthony Hopkins (1) Baσίλης Χατζηπαναγής (1) believe in yourself (1) Blue Angels SUPER HORNETS (1) Bob Ross (1) Borg (1) British Coronation Anthem (1) Buster Keaton (1) cat (1) Chopin (1) Cortigiani vil razza dannata (1) country music (1) Darci Lynne (2) Dark eyes) (1) Despacito (1) Esther Williams (1) Frank Sinatra (1) google (2) HELEN KELLER (1) Iσλανδία (1) indian (1) International Velvet Καλπασμός προς την νίκη (1) J.S. Bach (1) Jamie Oliver (1) Joan Baez (1) John Denver (1) Johny Cash (1) Jose Mujica (1) jubilee (1) June Carter Cash (1) King's singers (1) lego (1) Lisa Layne - He's Got You (1) Louis Armstrong Ochi Chernyie (1) Ludovico Einaudi (1) maestro (1) McEnroe (1) Mendelssohn (1) Michael Jackson (1) Milena Sidorova (1) Nikos Kaklamanakis Olympic Gold Medalist (1) nikos mous (1) Olga Kern (1) queen (1) Raffaello Sanzio (1) Ray Charles (1) Rigoletto (1) Riverdance (2) song (1) surfing (1) Sviatoslav Richter (1) Take Me Home Country Roads (1) that's life (1) Tom Jones (1) Un ballo in maschera (1) video (6) vogue (1) Xρήστος Βασιλακόπουλος (2) Zadok The Priest (2) Как молоды мы были (1)